Spannende Boeken Weken 2017

Van 9 t/m 25 juni 2017 vonden de Spannende Boeken Weken plaats.

Gouden strop en Schaduwprijs

TotstofBlingBlingOp donderdag 8 juni werd in RTL Late Night bekendgemaakt dat Felix Weber met Tot stof de winnaar is van De Gouden Strop 2017, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller. Verder  genomineerd waren Handschrift van de duivel van Donald Nolet, Later als ik dood ben van Ilse Ruijters, Nemesis van Simon de Waal, Samen van Anita Terpstra en Tot stof van Felix Weber. De jury stond onder leiding van Anniko van Santen.

Jan van der Cruysse won met Bling Bling de Schaduwprijs 2017 voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Verder genomineerd waren Dooie dagen van Pim Hermans en Maakbaar van Mariëtte Zweers.

Geschenk

geschenk2017Wie voor € 12,50 aan Nederlandstalige boeken besteedde kreeg het spannende boekje De vrouw in de blauwe mantel van Deon Meyer cadeau.

Knappe mini-thriller

Deon Meyer – De vrouw in de blauwe mantel. Vertaald uit het Afrikaans (Die Vrou in die Blou Mantel) door Martine Vosmaer en Karina van Santen. ISBN 978-90-596-5422-8, 95 pagina’s, geschenk bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Spannende Boekenweken (9-25 juni 2017). Amsterdam: CPNB / A.W. Bruna 2012.

De rechercheurs Bennie Griessel en Vaughn Cupido van de afdeling Ernstige Delicten van de politie uit Kaapstad (Zuid-Afrika) krijgen te maken met het lijk van een naakte vrouw, gedrapeerd over een muur. Wie is zij en wie heeft haar vermoord. En waarom is het stoffelijk overschot bewerkt met bleekwater. Als vastgesteld kan worden dat de vrouw een Amerikaanse kunstkenner blijkt te zijn vragen de speurders zich af wat zij in Zuid-Afrika deed. Wie ontmoette ze en waar was de mee bezig. En wat is de link met het puttertje, het wereldberoemde boek van Donna Tartt?

Deon Meyer (1958) is een veelgelezen Zuidafrikaanse misdaadschrijver die zijn eerste boek schreef toen hij veertien jaar oud was. Zijn boeken zijn in 27 talen vertaald. De Bennie Griessel serie is het populairst.

Het is een dun boekje en u hebt het zo uit. En dan blijken toch alle losse eindjes knap en geloofwaardig aan elkaar geknoopt.