Boekenweek 2017

De 82ste Boekenweek vond plaats van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april. Bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken kreeg u het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch.

DezondevandevrouwConnie Palmen schreef het Boekenweekessay De zonde van de vrouw (€ 2,50), onder het motto Good girls go to heaven, bad girls go everywhere, waarin zij probeert de tragische levens van Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith  enigszins te duiden. Alle vier waren ze beroemd, maar alle vier gingen ze uiteindelijk ten grote aan zelfdestructie. Waarom toch?

De Boekenweek werd tevens op woensdag 22 maart 2015 vermeld in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. 

Bij vlagen hilarisch geschenk

MakkelijklevenHerman Koch – Makkelijk leven. ISBN 978-90-5965-411-2, 94 pagina’s, Gratis bij aanschaf van € 12,50 Nederlandstalige boeken gedurende de Boekenweek 2017. Amsterdam: CPNB in samenwerking met AMBO | Anthos 2017.

Robert Koch schreef dit geschenk over een succesrijke schrijver van zelfhulpboeken. Als zijn schoondochter, die hij eigenlijk niet mag, hem vertelt dat zijn zoon haar slaat, schuift hij dit probleem eerst voor zich uit, maar besluit uiteindelijk het als een project aan te vatten. Is dit wel zo verstandig?

In 86 pagina’s weet Koch het probleem, de aanpak en de gevolgen te schetsen door de ogen van de zelfbenoemde therapeut en dat op een prettige en soms bijzonder vrolijke manier, intussen snieren uitdelend aan met name vrouwen die hun man proberen te veranderen en hun kinderen niets lekkers meer gunnen, want dat is ongezond. Je zou ze slaan…

Een geschenk dat je een paar leuke uurtjes (en op zondag 2 april een gratis treinreis) bezorgt.

Aan de boekenweek is op 22 maart 2017 eveneens aandacht geschonken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio. Het geluidsbestand is hieronder de aan te klikken.